Lång helg!

Efter allt slit på jobbet har jag nu långhelg! Jag är ledig idag och sen jobbar jag inte igen fören på måndag. Vi fick besked på att det var extra öppe i helgen men jag tänker INTE gå in och jobba då. Någon måtta får det F*N va!

Varit på Växthuset och jag bara råkade handla lite.... Blev en salix en så som jag lyckades ta dö på till i år och lite fröpåsar. Tycker det är roligt att pula i trädgården så vi får väl se om jag lyckas få något att överleva.

Idag ska jag, A, M o T ner och titta på brasan var de tänkt. Vet inte om jag får med mig A när det regnar.... Tror inte det. Måste fixa här hemma med idag. Pappa o mamma kommer i morgon och ska hjälpa mig fixa med lagningsväven så vem vet, inom kort kanske det dyker upp lite fler bilder att kika på.

Mitt projekt går framåt men man märker ju nu att detta kommer ta lååååång tid att få klart. Ni får hålla er till tåls tills jag kommit lite längre innan jag avslöjar vad det är för något!

Benet är bättre nu, inte fullt bra men så pass att jag kan gå någorlunda normalt var fall. En på jobbet frågade om jag hade punktering xD
Vi är alldeles för trötta för att inte bryta ihop i skratt nu. Det är så fnittrigt fnissigt på jobbet. Det är sååååå segt med. Hoppas på att det blir bättre nu så man kan återgå till ett normalt liv.

Kanske dags att ta tag i allt som måste göras idag?!

Trevlig Valborg allihop!

Något fel

Något är fel med mitt ben, har så fruktansvärt ont och det strålar ner i hälen. Känns som en sena ha fastnat i låret och det drar som F*N när man går.

Någon som har tips på hur jag ska reparera detta?

AJ!

Gårdagens bravader har satt sina spår! Först fick jag för mig att jag skulle få något gjort här hemma när jag var ledig. Tejpade fönstret i "matrummet" och började måla. Kan säga att jag HATAR 2 glas kopplade fönster!!!! Fatta vad det är mycket att tejpa för ett fönster! Men nu är det gjort var fall. Han med två strykningar i mellan fönstret.

Sen fick jag så dåligt samvete av att vara inne så jag tänkte att jag skulle ut i trädgården lite. Så ut bar det, A hjälpte mig att sätta upp den stål makapären som man hänger vattenslangarna på. Vi köpte en ny förra sommaren men inte blivit färdiga till att sätta upp den. Så det gjorde vi och jag hängde upp slangarna så fint!

Sen fick jag fatt i Pilarna som jag klippte ner nååååggggot sent! Men så går det när man total ignorerar det när det ska göras. Efter det kom jag på den geniala idén om att jag skulle flytta mina buskar som stod vid garaget. Såg dom bara när jag ställde bilen. Kändes som de var något dumt placerade.

Så jag började göra en rabatt längst ner på tomten. Jag skulle inte ha rabatter men tji fick jag! Sicket slit för att fixa det! Sen när gräset äntligen var borta tänkte jag nu är det bara det enkla kvar. Men nej så var inte fallet. Arg jag blev när jag kom på att jag har ju 5 buskar att flytta på! TRÄNINGSPASS here i come!

Jag har så ont idag så jag vet knappt var jag ska ta vägen! Har ont i muskler jag inte visste jag hade och just nu önskar jag att jag inte hade några alls. Känner mig som en kärring när jag går. Sur gnällig och aningen irriterad!

Bara tanken av att jag ska träna i morgon gör mig nästan gråtfärdig, men jag ska göra ett tappert försök var fall!

Nej åter till kvällens sysslor! Ha en trevlig kväll!!!

Idag har jag fredag!

Ibland undrar jag varför veckorna är så långa och helgerna så otroligt korta. Kanske för man jobbar mer än man borde. Jag tog var fall ett break och gick ut lite på stan i solen. Underbart mysigt att gå i stan när affärerna faktiskt är öppna. Hinns inte med det så ofta.

Slant in på symaskinshuset och råkade köpa lite garn. Haha bara plockade på mig lite färger, kom på när jag stod och skulle betala att jag inte ens tittade på priset. Kanske en smula dumt men det blev inte så farligt. Får se om jag lyckas få ihop något.

Blev så inspirerad av min arbetskamrat att jag tänkte ge mig på samma projekt. Vill inte avslöja vad det är fören jag vet om jag kan klara av detta. Men update om det kommer!

Här hemma går det sakta men säkert framåt, vet att jag lovat bilder men jag tvivlar på att ni vill se hålen i väggarna och det målade taket. Kanske får ihop nått bra sen att lägga upp. Ska kika lite på bilderna i kväll hade jag tänkt.

Nu är det dags att ta tag i dagens måsten så man kan slappna av och göra det man vill sen!
Ha en trevlig helg!

Pyssel!

Vilket pyssel det var att designa om idag! Men visst blev det bra?! Fick ringa till supporten eftersom jag inte fick ihop det. Tack MIA!!!!

Sitter just nu och funderar på om det är läggdags eller inte, det lutar åt det var fall. Ska upp tidigt i morgon så det är nog inte dumt det.

God natt allihop!

Slappa!

Att lite solsken och bra musik kan göra en så glad! Släppte allt och bara njöt på vägen hem! Så mysigt och skönt att kunna bestämma när man ska köra hem från jobbet. Slippa stressa till tåget....

Jag bestämde mig i morse att jag skulle köra idag. Lyckades inte komma upp i tid för att ta tåget. Funderade en del idag men och bestämde mig för att köra i morgon med var fall. Så det är bara till att upp i ottan för att pallra sig till jobbet.

Är halvvägs med övertiden men det känns så långt kvar nu! Ska vara klart nästa vecka så det känns inte ett dugg kul. Men så är det ju. Hoppas på att få en lugn och stressfri vecka men ni vet ju själva hur bra jag är på att hålla en sådan plan. Men skam den som ger sig.

Har just nu betalat föreningens räkningar och ska slänga iväg ett mail med hade jag tänkt. Sen är det soffläge för hela slanten!

Kanske ska ta itu med det nu. Vinki vink!

Söndag

Helt underbart att bara sova!!!! Har sovit jätte mycket idag, sen har vi passat på att tvätta städa tvättstugan som såg helt hemsk ut. Andreas gick lös på förrådet nere i hallen i källaren. Vi slängde hur mycket som helst och rensade upp. Blev jätte fint! Har även fixat till det skåpet i hallen uppe som skulle föreställa ett städskåp.

Känns så skönt att få i ordning det som jag nu har stört mig på sedan vi tryckte in skiten där! Hoppas bara att vi kan hålla detta nu bara. Andreas är en samlare som asar hem en massa mög hela tiden. Skönt att han rensat idag var fall!

Renoveringarna står still nu, känns inte kul när man pratar om planeringen. Jag skulle hemskt gärna vilja ha köket på plats till början av sommaren. Men det ser inte ut att bli så nu, jag är ju en tidsoptimist som tror att köket bygger sig själv eller nått åt det hållet. Hoppas bara att vi kan få lite extra energi denna veckan.

Ne nu ska jag hoppa in i duschen och sen blir det nog en film i gillestugan. Vardagsrummet är ju inte den mysigaste platsen i huset för tillfället ;)

Helg!

Gud vad skönt med helg! Äntligen ledig och kan sova länge i morgon. Eller ja vi får se hur länge det blir, ska övernatta hos min bror. Ikväll ska vi ut och äta i Sölvesborg med familjen. Ska bli trevligt fats jag är jätte trött alla redan.

Andreas stod troget och väntade på mig när jag slutat jobba. Sen bar det av till Tollarp för att lämna kläderna. Skönt att få det fixat! Sitta en stund innan det är dags att göra sig i ordning.

På byggfronten har det inte hänt så mycket, elektrikern har varit här och borrat upp väggarna. MASSA hål överallt, men det blir nog bra när vi är klara var fall. Skönt att fälla in allt och fixa med så många uttag och dimrar man vill ha utan att dra det uppe på. Tycker inte det är något vidare fint det.

Satt och funderade lite på jobbet, tänkte på leveranstider och lite sånt. Fick nästan panik när jag tänkte efter, köket är det ca 6 veckors leverans och vi har inte varit uppe och godkänt ordern ännu. Måste göras nästa vecka men hur ska jag hinna med det? Jag fixar inte att jobba in flex för att åka till Ikea. Tänker inte spendera min enda lediga dag på Ikea heller så det måste bli efter jobbet. Spännande detta!

Men skam den som ger sig! Detta ska gå vare sig jag pallar eller inte.....

Nej ha en trevlig helg alla! Dags att göra mig i ordning nu!

Hemma

Så nu är vi äntligen hemma igen i byggkaoset! Firat brodern min och åter igen fått kommentaren, vad ska ni med den till???? Ja vad tror folk? Cykla?

Sa att jag inte tycker att jag behöver försvara köpet utan att det är vårt val. Blev dock lite orolig när säljaren som vi känner ringer idag och meddelar att han kommer att säga upp sig... Blev jätte orolig men han tröstade med att det var inget fel på produkten utan villkoren för hans anställning och lön. Blev lite lättad samtidigt som jag lider med han.

Det var dom klagomålen vi hittade på nätet. Skulle berätta det när han kom på torsdag men nu kommer jag ju inte vara hemma på torsdag heller. Vi velar fortfarande lite men jag tror att vi kommer att behålla denna.

På konsumentverket hade de fått in 23 klagomål innan de bytte namn till det dom heter nu och 8 klagomål sedan bytet. Konsumentverket tyckte väl inte att det var riktigt kristallklart men att det verkade ok. Meddelade även att det inte gjorts några tester i Sverige men det kunde även bero på patent och liknande.

Hittade annonser på nätet där folk sålde den gamla modellen för att de hade köpt den nya, då kan man ju inte vara helt fel på det tycker jag!

Nej nog tjat om damsugaren! Natti natti!!!!

Inte mycket

Inte mycket folk säger om denna damsugare nu. Andreas har kollat lite med konsumentverket idag med så vi vet vad vi gör. Lätt att vara efterklok! Blir mer säker nu efter kommentaren jag fått från en före detta säljare, sååååå skönt att höra Caroline! Tack jag behövde det lilla :D

I morgon fyller min bror 30 år! Så det blir en liten utflykt efter jobbet. Måste jobba ännu mer på onsdag eftersom jag inte hinner i morgon. Vet inte hur jag ska hinna med detta denna gången. Är så mycket att det blir överväldigad.

Hinns nog inte med att blogga så mycket denna veckan. Ha det gott allihop!

Dagens äventyr ;)

Så nu är dagens äventyr avklarade. Lite små stopp på vägen med men det är ju alltid trevligt. Kläderna är packade, sms:n är skickade. Ska lämna kläderna nästa lördag så jag har lite tid på mig till att försöka få hem det sista.

Idag har svärmor med sambo varit och hälsat på. Lämnat lite kläder som ska skickas tillbaka. Gav bort en matta som har legat i hallen ett tag. Skönt att bli av med den. Kan ju säga att jag var måttligt trött på den.

Satte igång med att skrapa ner tapeterna igen och så fick vi ett glädjande besök. M och T har varit här på en kopp kaffe. Skönt med lite tragg :D

Har gått och luktat som T gör hela kvällen ;) Idag har även Andreas myst lite med T. Lite arrangerat kan man ju säga HAHA. Tänkte att det kanske smittar av sig på han! Eller vad tror ni?

Idag har vi hunnit med en del med. Tapeterna i matrummet är i stort sett nere nu, dörrkarmen ute i hallen lämnade också in idag. Inga spännande bilder men det var en hel del jobb innan det uppnådda resultatet var fall.

Kan säga att det var lika kul att göra detta som att titta på resultatet. Men ska det va ska det vara ordentligt med!

 

 

Nu har vi äntligen valt färgen med. Det blir den mörkbruna längst ner till vänster och den beiga överst till höger.

 

Alla tapetlagern nere nu, såååå skönt. Bara vardagsrummet kvar nu med.

 

Nu är det dags att sätta sig en stund i soffan och slappna av lite innan det är dags med en ny arbetsvecka.

Ledig

Idag är jag ledig och har massor att göra! Ska paketera kläder skicka ut sms till alla som kommer att få leverans samt förklara att jag inte hinner lämna fören på lördag. Tror ni att dom köper det? Tveksamt men jag kan inte göra det på något annat sätt.

Igår hade vi en damsugarförsäljare här. Tror att alla mina läsar kommer att få ett samtal. Och ja vad ska jag säga om detta..... Emil sa det kommer att ta 1-2 timmar kanske. MEN det gjorde det inte, de kom 16.30 och åkte 21.00.... Jag är rätt velig och vet vad jag vill och inte vill.

Så tro det eller ej men det står en sån här nu, fortfarande otroligt velig men jag tror nog att vi kommer att behålla den. Vet att ni alla sitter på andra sidan och säga är hon helt J*A dum i huvet eller!!!!!!!! Kan själv få ångest efter detta inköp men är helt övertygad om att den är värd sina pengar. Är det någon som vill kolla vad det är så heter den PRO-Aqua.

Den ser ut som RTD2 hahaha! Men den var suveränt bra! Är det någon som funderar på att köpa en eller ha en visning ring mig innan ska ni få lite knep. Fick ner rätt bra i priset och full utrustad med!

Är säker på att mina allergiska vänner kommer att märka att den inte är som andra damsugare. Ni kanske kan vistas här utan att känna av katterna till och med!

Lite update med. Jag mår bra inte ett dugg arg längre utan det är som det ska! Kanske skriver lite till i kväll om jag har tid till det!

Irritationsmoment!

Helt fuckning jävla underbart är det! Fram med baseball trät och larma allt ni kan! Så kändes det ungefär....

MEN det löser sig sa han som sket i vasken!

Fick ett fint mail av mamma och syrran som gjorde att jag drog lite på smilgroparna. Blir bara så besviken och jag är otroligt trött nu.

Lite sidospår, detta har inte med renoveringarna att göra heller så ni vet det ;)


Inte min dag.... suck

Jag kan bara konstatera att det inte är min dag. Är så nära ett bryt idag som jag kan komma utan att få ett.....

Paus

Idag har vi pausat. Har pysslat med föreningen ett par timmar och är nu ifatt igen! Känns jätte skönt att ha fixat det. Kommer att bli en jobbig period igen på jobbet nu så en mindre sak att fundera på är ju inte fel.

Har haft besök idag. Elkillen med sambo var här och kikade på hur långt vi kommit och vad som ska göras. Ska beställa spotlights nu nån dag och hoppas på att det kanske kan påbörjas till nästa helg. Vi får se, allt brukar ju ta längre tid än vad man har tänkt från början.

Sen mitt i allt kom mamma och pappa för smakråd och praktiska lösningar. Är inte säkert att vi kör på fusktegel längre. Börjar fundera en massa på hur det ska lösas och var vi fortsätter. Just nu hade jag kunnat irra omkring och göra lite där och lite där. Får nog planera upp vad vi gör i vilken ordning så man inte kladdar på allt på en gång.

Nej nu är jag rätt trött, vi ska mysa till en film ikväll och bara ta det lugnt!

Ha en trevlig kväll allihopa!

Så lite update med bilder!

Idag har jag gått bärsäkra gång på tapeterna! Vad skönt med strukturtapet som det är flera lager på. Var bara att pilla upp en liten hörna och sen dra bort. Och en smula kul var det allt med!

Tänkte bjuda på lite bilder för jag antar att det är någon/några som kanske är lite nyfikna nu kanske....

Före:



Andreas har bara "testat" hur hårt dörrkarmen satt. Detta under tiden jag pratade i telefon och lagade mat.
Bra tajming det ni!



Vad glada vi blev när vi hittade plank under de pappliknande skivorna. Dom bara smulades när man försökte få loss dom. Mindre roligt att ha att göra med.

Ett fynd under tapeten med. Kan bara tänka mig att vara bakis i ett rum med denna tapeten. HAHA Hade nog kräkts en del tror jag!



MÅNGA blommor kan jag meddela i diverse färger!

Så sen lite resultat med ju.





På väg nu!



Väggen nere samt murstock på väg fram.



Ser ni hur snett det är? Men det fixar vi, har köpt puts så länge tills vi fixar fusk tegel.



Kan meddela att garderob samt golv är borta nu med. Hittade en plastmatta under som vi inte gett oss på ännu. Men det kommer det med.

Så nu ska jag vila lite för jag är jätte trött efter att ha varit uppe och slitigt sen tidigt i morse.

Kan inte sova längre...

Vaknade kl 6.30 tror jag det var. Låg och vände och vred mig ett bra tag. Funderade på om det verkligen var så att vi lyckades få ner hela väggen eller inte. Så att det inte var någon dröm.

Kom ner idag och såg ett underbart stort och öppet vardagsrum! :D
Tog en dusch och nu väntar jag på att frukosten ska bli klar. Sen bär det av till ByggMax för att köpa en sågmakapär och puts. Trodde att vi skulle kunna få fram tegel på murstocken men insåg ganska snabbt att de inte hade murat den som om man skulle se den var fall. Snacka om sneda tegelstenar. Så det blir att putsa så länge och sätta fusk tegel utanpå senare.

Kan knapt inse hur lång tid detta kommer att ta. Puh! Men det kommer nog att bli kul på vägen!

Mer uppdatering kommer senare!

ÄNTLIGEN!!!!!!!

Nu har vi startat med renoveringarna! Så kul och så spänd på resultatet. Som det ser ut nu kommer det att bli hur bra som helst! Fotograferar massor nu. Nu kommer bloggen nog bli det jag hade tänkt mig från början.

Bilder kommer när jag hunnit få ihop lite att välja på och när jag har tid att ladda upp. Kanske ska hjälpa Andreas nu med och inte bara sitta här och skriva!

Måste säga att det känns underbart att ha kommit igång!