Hemligheten

Nu kan jag avslöja vad det är som hänt! Så glad och har velat skrika ut det med en gång men jag har valt att vänta på ett mycket betydelsefullt papper!

Jag har fått nytt jobb, en fast anställning med en rejäl löneökning och det bästa är att det är 20 min med bil dit! Är så glad så det är inte sant! Kunde inte bli någon bättre tidig födelsedagspresent!

Anställningsavtalet kom idag, har sagt upp mig så det är redan klart. Nervöst att vänta på papperna bara. Men nu är dom här, såg bara att vi nog missuppfattat varandra när det gäller datumet. Men det kan jag nog lösa med chefen i morgon.

Så helt klart det går om man vill, med lite envishet bara!

Ha en trevlig kväll!

Helgen

Igår tog jag och A ett ryck och städade lite. Händer inte allt för ofta att vi gör det. Hinner inte och orkar inte, men nu hade vi lite tid över så vi satte igång. Pysslade lite med små plock. S-M o G ringde och ville titta in på en kopp kaffe, så välkomna så!

Kanske inte bästa tidpunkten för första besöket men de vet att vi renoverar. Många meningar som började med, vi ska fixa det, vi ska flytta på det, ursäkta röran. Men så är det när man donar hemma. Det var trevligt iallafall!

Efter det så började vi lägga golvet, så kul! Hade önskat att vi börjat någon vecka innan men det blev inte så. L och J dök upp och lämnade saker till loppisen. Sen grillade vi lite korv och tittade på eurovision och för en gång skull var det rätt låt som vann! Den var hur mysig som helst!

Idag startade vi med att åka till Ikea, vi hade inte hunnit beställa köket så det var på tiden att vi kom iväg. Tog en bra stund innan vi var klara, en jätte duktig köksplanerare som visade allt och rådde oss så som vi ville. Inte lätt att planera och diskutera när de håller med. Man vill ha lite att diskutera om, så man är på rätt spår.

När vi väl var klara och skulle bestämma leveransdatum så hade vi räknat lite på det innan, något innan semestern trodde vi enligt den förra planeraren. Men det var lite andra bud idag, allt utom bänkskivan kommer omkring 8 juni.

Snacka om att vi får brått! Men det behöver inte vara klart så att det ska monteras på en gång när det kommer ju men det var inte alls vad vi räknat med.

Handlade hel del till, varför blir det alltid så dyrt på Ikea? Men så är det när man får för sig att detta är inte så dyrt och inte det och inte det. Vi köpte två set med nya påslakan men det behövs nu, var jätte länge sedan vi köpte något.

Körde inom L och J på vägen hem eftersom de flyttar in i sitt hus idag, jätte fint var det! Inte så mycket vi kunde hjälpa till med och jag kände mig en aning stressad.

Körde hemåt efter någon timme, vi har lagt golv sen vi kom hem nu. Ungefär 70% ligger på plats i vardagsrummet. Jag blir mer och mer kär i mitt vardagsrum för var dag som går! Kommer att bli så bra detta!

Orkar inte kladda med bilder ikväll så jag hoppas jag orkar med en update i morgon. Men ni får ge er till tåls iallafall!

Ha en trevlig kväll allihop!

Skam den som ger sig!

Verkar vara så att med envishet och mycket tålamod så får man det man vill ha. Min dag tog en total vändning vid lunch. Är så otroligt glad och lycklig!!!!!!!

Mer info kommer när jag får det bekräftat! Trevlig kväll allihop!

Pigg?

I morse var jag allt annat än trött. Vaknade 3.40 och kunde inte somna om! Gick upp och tog lite vatten eftersom det kändes som en öken i min mun. Gick och la mig och vände och vred. Kollade på klockan var 10:e minut. Kl 4.30 bestämde jag mig för att om jag inte somnar med en gång går jag upp vid 5.00.

Och det gjorde jag givetvis inte, försökte smyga upp men A vaknade hastigt. Han trodde nog att vi hade försovit oss. Sa att han kunde somna om och att jag skulle ut på en promenad. Så jag laddade kaffebryggaren på med mjukiskläder och morgonfrilla bjöd på ett antal smile för förbipasserande. Jag var ute och gick i 30 min. Underbart skönt!

Gick på den vägen som går längs med sjön och upp till IP sen hem. En lagom runda var det. När jag kom hem så var kaffet färdigt och jag fixade till frillan och sminket. Sen frukost i uterummet. Gud vilken start på dagen. Synd att jag inte är så pigg varje dag. HAHA

Hur pigg tror ni jag var vid 11? Inte ett dugg kan jag meddela men det gick rätt bra ändå. Men så otroligt trög var det länge sedan jag var. Snacka om mobbad på jobbet, HAHAHA :D

Tror det är oro och funderingar som håller mig vaken på kvällar/morgonen. Mycket kring renoveringen, jobbet alla måsten. Känner att det börjar ta imot. Är trött och så omotiverad. Ser hur fint det blir hemma men just nu ser jag inget slut på det. När ska detta vända?

Har haft det motigt i 6 månader nu och det börjar ta på krafterna. Men jag kan glädja mig åt att det är ca 4 veckor kvar till semestern nu. Ska bli skönt med min första riktiga semester någonsin.

Nu ska jag nog göra mig i ordning för sängen, vet inte om jag vaknar lika tidigt i morgon så det är bäst att nana tittarna mens jag kan. God natt allihop!

Söndag

Så nu har jag inte bloggat på en evighet som ni kanske har märkt. Det har inte hänt så mycket. Jag hade semester i två dagar sen lyckades jag bli snorförkyld och sängliggande.

Men nu är jag på benen igen och har fått gjort massor idag! Helt underbart väder det har varit! Dagen började med projekt pool men slutade efter att frigoliten var inhandlad. Det blåste så mycket att det inte var någon idé att försöka få upp den.

Efter det blev det först EKO, köpte lite fina blommor och en massa skit som vanligt. Sen bar det av till Biltema för en parasolfot. Hittade även ett planteringsbord som fick följa med mig hem.

Har längtat efter ett planteringsbord nu hur länge som helst. Skruvade ihop det och skulle placera ut det. Efter mycket dividerande hittade vi en bra plats men det lutade nått så in i. Så jag fick börja med att gå lös på jordhögen vi har längst ner i hörnan. Tror jag fyllde på med 8 st skottkärror eller nått åt den stilen. Men bra blev det!

Efter det började jag med lite rabatter och plantera lite blommor. Gjorde allt för att slippa hjälpa A att måla idag, inte ett dugg sugen på det. Lite bilder på dagens verk:

 

Vad tycker ni?

 

 

Hoppas på att det sätter sig som det ska sen, blommorna står betydligt stadigare när marken är jämn ;)

 

 

Tyckte så mycket om färgen!

 

Tredje året jag har petunior i denna färgen. Tycker väldigt mycket om denna blomman. De luktar sommar enligt mig.

 

 

Och till sist så blev det denna blomman. Är sååååå nöjd, börjar få trädgården som jag vill ha den!

Vilken dag!

Idag har det gått undan!

Spenderade förmiddagen med att bokföra till föreningen, så sur över att jag inte tog tag i det igår när det var dåligt väder. Lätt att vara efterklok! Men nu är det klart och det är helt underbart skönt att vara ifatt igen!

Jag har hunnit med en snabbröj i köket, börjat rensa en rabatt. Som tur var kom Hannah och avbröt mig ;) så jag kunde sätta mig en stund och bara snacka en massa skit! Brände mig i solen med gjorde jag. Hoppas att det inte är så illa bara.

Jätte trevligt med en pratstund, var länge sedan nu. När H åkte så limmade jag väggen så vi kan sätta upp sista biten av lagningsväven. Väggen suger nått så in i att man måste limma två gånger för att det ska fästa.

Har tvättat tre maskiner tvätt och målat tre element. Kan ju meddela att element är inte det roligaste jag har målat. Nu tänkte jag gå ut och se om jag kan fixa det sista i rabatten så den blir klar. Hade varit skönt att få nått sånär ordning på trädgården! 

Om ni missat så har jag haft en efterlängtad semester idag. SKÖNT!!!!!   :)

Inte på G

Idag är jag inte riktigt på G. Trött irriterad och aningen vresig. Hade behövt fixa en massa här hemma men har inte ett dugg lust med det. Ska jag låta bli eller pina mig att sätta igång?

Gårdagens tysklandsresa har satt sina spår, inte att jag är bakis utan bara trött. Det var väl trevligt men som vanligt massa fulla människor. Men vad förväntar jag mig igentligen?

De som satt framför var roliga att lyssna på i en kvart sen gick det över till irritation. Hon betonade meningarna helt fel. Sen när vi kom tillbaka till Åhus så var min bil sten dö! Irritiaionen blev ju inte mindre! Mamma fick köra och hämta startkablar och tillbaka igen. Vi fick hem den igår men den var likadan idag.

Johan är här nu och ska titta på den, tråkigt när det inte fungerar.

Nej nu borde jag göra ett försök till att städa upp i köket. Har ni haft en trevlig helg?

Bilder

Nu är det dags för lite bilder till. Tror inte ni är så intresserade nu heller men bäst att lägga upp innan ni hinner tjata en massa! ;)

Kan börja med en kelen liten kise som gick och skrek tills jag tog upp han!


Whiskey i närbild!



Alla papp påsar här hemma tillhör Cognac, och får man inte plats från början gör man plats. Jätte roligt när han gjorde så med källsorteringen! NOT!



Och så är det igång att gräva! Vem vet påsen kanske blir större då??



Tydligen så betyder det att man blir akut bus om man rör en på magen, missat detta innan. Kolla in Cognacs verk! Börjar 5 cm ovanför handleden och ända ner till fingerblomman.

Så var det dags för renoveringsbilder igen.

Före:




Efter:




Före:


Elektrikern har varit duktig!

Efter:


Spackel och lagningsväv är på plats nu med men jag har inte någon bild på det ännu.

Före:



Lampor som ska kopplas in till vår planerade hyllkonstruktion.

Efter:



Lamporna på plats, ska justeras lite bara =)

Före:




Efter:



Elementet är borta!!!!!!   :D

Före:



Efter:




Solen ville inte idag så bilden är en aning mörk!



Här kommer hyllkonstruktionen att vara! Ska målas och jag hoppas på att den i framtiden ska kläs invändigt med fusktegel!

Och nu sista bilden för idag:



Det nya fönstret!

Fönster!

Nu har det nya fönstret anlänt! Så fint så :D
Bilder kommer inom kort! Nu ska jag lägga mig och mysa med älsklingen. Sova till Greys kanske??

Renoveringen

Så efter ett jätte tjat från alla så får jag väl lägga upp lite bilder. Varning för JÄTTE tråkiga bilder men ni ville ju se dom ;)



Där väggen var innan, elen fixad och nytt vägguttag!



A har lappat med gips.



Såhär fint var det när elektrikern fixat! Det är lagat nu men inget kul att komma hem till en massa spån!



Dörrhålet ut mot köket. Finns lampor där nu. Haha exit lampor så att man hittar ut! Men fint blev det!



A har satt gips i den gamla garderoben som ska bli ett vinställ/hylla är det tänkt.



Och slutligen tapetfyndet i köket efter att vi tog bort ett element. Nice eller vad säger ni?

Vilken dag!

Idag var det mycket som stod på schemat! Dagen startade med frukost i uterummet, kallt! Vi använder uterummet mer än någonsin nu. Är ju för att vi inte har någon annan stans att sitta heller. HAHA

Körde in till Martin och Camilla för en kopp kaffe. Sen bar det av till mässan. Inte så mycket att titta på inne i hallarna men kul ute hos killarna som brände gummi. Luktar inget vidare gott bara, synd att min jacka luktar så nu. Efter det bar det av mot bushen för att hämta mitt efterlängtade armband.

Hannah som jag har länkat nere till vänster har virkat ett JÄTTE fint armband till mig. Är så nöjd! Gå gärna in på hennes hemsida och kika! Finns fullt med bilder på alla hennes fina smycken!

Hittade ett till idag som jag bara var tvungen att ha men det la hon undan till mig så jag får hämta det en annan dag. Hade bara pengar med mig till ett armband idag.

Efter det bar det av till Marie för att kika på deras nya hus, jätte fint var det! Lite tjejsnack och lite fika blev det. Får ta en annan dag när man har mer tid. Blev lite kort idag kanske men så är det när man ska göra allt på en gång.

Jag han med mycket idag ändå tycker jag. Nu är maten i ugnen och A han fixar i vardagsrummet. Visar lite bilder från dagen!

 



Visst är det fint!!!!! <3



Mirabelle trädet blommar för fullt nu!!!!! Jätte fint!

Mässa

Idag ska jag på bilmässa med några kompisar. A ställer ut sin skönhet och älskling talladegan idag så jag ska in och kika lite.

Har lovat flera bilder och de kommer, tänkte lägga upp dom nu men A har kameran med sig på Yllan så det blir lite svårt. Se om jag hinner i kväll.

Idag ska jag umgås med lite kompisar jag har försummat ett tag. Ska bli trevligt! Hinner inte med er alla men tar ett gäng idag :D

Ha en trevlig dag!

Trött

Så in i trött!!!!!!

Så fint det blev!

Elektrikern har varit här idag och fixat med lite nya lampor. Blev så fint! Känns som det är på gång nu, är inte så kul att riva ner allt när det bara blir värre hela tiden.

Men nu börjar vi bygga upp allt och jag går och längtar efter mitt nya golv just nu, det kommer bli så ljust och fint när det är klart!

Har en bra dag idag! :D

Snabbis!

Snabb blogg nu innan det är nane tajm! Som vanligt fixat med föreningen, skönt att ha det avklarat! Ringde och ställde in mötet i morgon, känner mig alldeles för stressad för att hinna med det. Och som vanligt får jag über dåligt samvete. Men jag orkar inte helt enkelt! Måste tänka lite på mig själv nu fast det är svårt!

Ska försöka packa ner returerna så jag får iväg dom i morgon. Tittar på klockan och inser att jag borde vara på väg i säng. Men som vanligt kommer jag somna jätte sent i kväll med!

God natt alla!!!!!

Fullt ös!

Idag har det gått undan här hemma! Snart är hela lagningsväven uppe! Blir så fint så! A har fixat med bilen så den är så gott som klar till mässan, bara poleras och fixa ett batteri som fungerar.

Pappa har slitigt hela dagen med tapen och mamma har gått och pulat lite var stans. Mina halvtorra blommor och lökar är nu fixade och planterade. Så skönt med någon som hjälper till när man själv har tappat orken.

Lite grillning blev det med och lite irritations stirr på den otrevliga grannen. Vår andra granne är med oss i detta var fall så det är inte bara vi som inbillar oss. Tråkigt bara när det inte kan fungera.

Hoppas hinna med att börja måla väggarna denna veckan. Vet fortfarande inte hur mycket vi har att göra på jobbet så jag kanske inte ska sätta ribban för högt. Men det hade varit roligt att få det med gjort nu! Vi får se hur det går. Uppdaterar om jag orkar i veckan.

Ska ut och hjälpa till lite nu så vi kan titta lite på film i kväll.

Ha det gott alla!

SOL

Helt underbart med sol! En bra start på dagen detta. Idag bär det av till byggmax för att inhandla lite mer vävlim. Blir så fint här hemma nu. Pappa o mamma var här nästan hela dagen igår. De trillar nog in idag med för att fixa resterande av väggarna.

Vi har ändrat oss när det gäller färgvalet med. Lutar åt vitt nu, blev så ljust och fint med väven så vi kommer nog köra på det istället.

Frukos på G sen är det dags att köra mot staden!

Dagen

Lite bilder från dagens upptåg!



Rabarbern är på G!



Krusbärsbusken börjar med ta form!



Snart blommar mirabelle trädet!



Cognac lagt beslag på förvaringslådan, vägrar gå ur den!



Nanig kise!



Cognac:s favvo ställning, något äldre bild! Strumpan är inte kvar eftersom såret är läkt.





Beriten i solen, längtar ut!